Wat is webhosting

13-02-2022

Wat is webhosting

Je wilt een eigen website. Dat kan, maar dan moet je die wel ergens hosten, ofwel ergens huisvesten. Webhosting is een plek bieden aan je website, zodat deze op het internet kan worden bezocht. Alle informatie van jouw website wordt verzameld en opgeslagen. Dat zijn de gegevens die op jouw website staan maar ook al het dataverkeer van en naar de site. Daar hoort ook het e-mailverkeer bij. De plek waar al deze data naartoe gaat noemen we de server. Wanneer iemand op zijn internetbrowser een website zoekt, door de domeinnaam in de zoekbalk in te voeren, gaat deze informatieaanvraag naar de server. De server haalt de bijbehorende gegevens van de website op en vervolgens ziet de bezoeker de website op zijn scherm. Mijnwebsitehosting host vele websites. Dat doen we ook graag voor jou. Zo weet je zeker dat deze altijd en overal beschikbaar is voor bezoekers. En kan jij je met een gerust hart richten op jóúw werk. 

Wat is een webhosting bedrijf

Een webhostingbedrijf, ook wel hostingprovider genoemd, neemt de hosting voor je uit handen. Zij beschikken over servers waar jouw website kan worden gehuisvest. Deze servers worden door de hostingprovider onderhouden, ge-update en fysiek beveiligd maar ook beschermd tegen cyberaanvallen. Bij Mijnwebsitehosting dragen we de hoogste zorg over onze hoogwaardige servers van Dell en HP, zodat deze optimaal blijven draaien en jouw website te allen tijde beschikbaar is voor bezoekers. 

Verschillende vormen van webhosting

Er bestaan verschillende vormen van hosting. Zo kan je bijvoorbeeld een eigen server bouwen. Hier hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan om maar niet te spreken over de benodigde IT-skills die je daarvoor nodig hebt. Daarom maken velen gebruik van het populaire shared webhosting. Bij shared webhosting deel je jouw plek op een server van de hostingprovider met websites van anderen. Dit is de meest voordelige manier van hosting. Daarnaast is het binnen een paar minuten voor je geregeld én eenvoudig in gebruik. Mijnwebsitehosting biedt naast verschillende vormen van webhosting ook meerdere pakketten aan, zodat deze altijd aansluiten bij jouw behoeften. Kom je er zelf niet uit? Geen probleem! We kijken graag met je mee zodat je zeker weet dat je goed zit.

Waar je op moet letten bij webhosting

Bij het afnemen van webhosting betaal je voor een aantal verschillende dingen, waaronder voor schijfruimte (webruimte) op de server. Hier worden alle gegevens van jouw website veilig op bewaard en opgehaald. Je ontvangt daarnaast ook een hoeveelheid bandbreedte. De bandbreedte is belangrijk voor de omvang aan dataverkeer. Des te meer dataverkeer jij nodig hebt voor jouw website, des te meer bandbreedte heb je nodig. Waar je dus goed op moet letten bij webhosting is of de aanbieder voldoende GB (Gigabyte) aan dataverkeer beschikbaar stelt. Als je veel dataverkeer verwacht, zoals bij een populaire webshop, is het raadzaam VPS-hosting af te nemen. Ook in andere gevallen, zoals een afwijkend besturingssysteem (OS) of zeer hoge beveiliging, zal je VPS nodig hebben. Alles over VPS lees je hier

Hoe koop je een domeinnaam

Een domeinnaam is niets anders dan het onlineadres van jouw website. Vaak bieden hostingproviders, zoals Mijnwebsitehosting, naast webhosting ook domeinnamen aan. Zo kun je alles bij één partij onderbrengen. Wel zo gemakkelijk. De hostingprovider registreert dan in opdracht van jou een domeinnaam. Bij Mijnwebsitehosting heb je de keuze uit een heleboel verschillende extensies. Extensies zijn bijvoorbeeld ‘.nl’, ‘.com’ of ‘.org’. Met miljarden websites wereldwijd (en de teller blijft lopen…) kan het een uitdaging zijn om een toepasselijke en pakkende domeinnaam te bemachtigen. Bij Mijnwebsitehosting check je eenvoudig of jouw gewenste domeinnaam beschikbaar is, maar ook welke opties er zijn als een domeinnaam niet meer vrij is. Heb je al een domeinnaam? Mijnwebsitehosting verhuist deze graag voor je.
 

Vragen? We helpen je graag!