Domeinhosting - Van domeinregistratie tot lancering

13-02-2022

Wat is domeinhosting

Domeinhosting is het plaatsen van je domeinnaam bij een hostingprovider. Het zorgt ervoor dat je bereikbaar bent met die domeinnaam. Die bereikbaarheid kan gebeuren door middel van e-mail. Als je er ook een website achter gaat plaatsen, ben je via die weg ook bereikbaar. Dit artikel gaat wat dieper in op de domeinhosting.

Verschil tussen domeinregistratie en domeinhosting

Domeinregistratie gaat alleen over het vastleggen van je domeinnaam bij een hostingbedrijf, bijvoorbeeld bij Mijnwebsitehosting. Domeinhosting is na de domeinregistratie pas aan de orde. Domeinhosting zorgt ervoor dat de technische infrastructuur aanwezig is om je domeinnaam te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor e-mail of een website.

Domeinnaam met hosting

Meestal registreren bedrijven en particulieren een domeinnaam met hosting. Je hebt dan meteen de ruimte op een server om je website bereikbaar te maken. Hiermee maak je optimaal gebruik van je domeinnaam. Je kunt de domeinhosting zien als het adres van een huis. De hosting is als het huis zelf. Deze hosting wordt ook wel webhosting genoemd.

Alleen een domeinnaam registreren

Soms zijn er bedrijven die simpelweg bereikbaar willen zijn onder meerdere domeinnamen. Dit kan zijn omdat ze bepaalde producten hebben ontwikkeld met een specifieke productnaam of omdat ze de concurrentie voor willen zijn. Zij parkeren dan de domeinnamen. Soms bedenken ondernemers bedrijfsnamen voor later en zetten alvast de domeinnamen vast waar zij later iets mee willen doen. Slim, want zo is de domeinnaam alvast van jou!

Goedkope domeinhosting

Mijnwebsitehosting biedt goedkope domeinhosting. Voor maar €5,95 per jaar heb je al een domein bij ons gehost. Niet zo gek dus dat bedrijven, maar ook particulieren, hun naam-ideeën bij ons alvast vastleggen. Het komt ook voor dat bedrijven heel veel domeinnamen opkopen om deze later weer te verkopen. Helaas is het dan voor die kopende partij geen kwestie meer van €5,95 per jaar. Afhankelijk van de domeinnaam kunnen ze soms voor honderden tot duizenden euro's van eigenaar wisselen. De ene noemt het een slimme handel, maar voor de ander is het natuurlijk vervelend. 

Heb jij domeinnamen in je hoofd waar je in de toekomst iets mee zou willen doen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor onze goedkope domeinhosting. Een .com- of een .net-domein kost bij ons slechts €12,50 per jaar!

Klaar voor de toekomst!

Heb je gebruikgemaakt van onze domeinhosting? Dan ben je klaar voor de toekomst! Je kunt er natuurlijk direct webhosting aan koppelen, maar je kunt daar ook even mee wachten tot je zover bent om er een website achter te zetten. Je kunt ook je gekozen domein doorlinken naar je bestaande website, maar je kunt dus ook een compleet nieuwe website bouwen met de webhosting van Mijnwebsitehosting.

Begin je klein maar merk je dat je website flink aan het groeien is? Dan kun je bij ons je pakket laten meegroeien. Je hoeft hiervoor geen ingewikkelde handelingen uit te voeren, dat doen wij allemaal voor je.

Ook zorgen wij voor updates en upgrades waardoor de infrastructuur voor je domeinhosting én websitehosting altijd up-to-date is. 'Veiligheid voor alles' zeggen we dan.

Domeinhosting van Mijnwebsitehosting

Ben jij klaar voor domeinhosting die niet duur is, maar toch van topkwaliteit is? Mijnwebsitehosting helpt je graag verder! Ga naar onze pagina 'Domeinnamen', check de beschikbaarheid van je domeinnaam, klik op registreren en ga vervolgens door naar je winkelwagen. Zo eenvoudig is het kiezen voor onze domeinhosting. 

Heb je hulp nodig bij dit alles? Dan staan wij je graag telefonisch te woord. Wij houden van persoonlijke support, dus we zitten voor je klaar!

Vragen? We helpen je graag!