Domeinnaam Kopen – Ontdek alles wat je moet weten!

13-02-2022

Een domeinnaam kopen kan spannend zijn, vooral als je dit voor de eerste keer doet. Misschien ben je van plan om een nieuw bedrijf te starten en dan is het natuurlijk wel zo prettig dat het domein overeenkomt met jouw gewenste bedrijfsnaam. Maar is dat domein nog wel beschikbaar? Wat als jouw gewenste domeinnaam al verkocht is? Dit en veel meer bespreken we in dit artikel, zodat je goed voorbereid bent op het kopen van een domeinnaam.

Domein kopen dat beschikbaar is

Voordat je een domein kunt kopen, zul je moeten controleren of dit nog wel beschikbaar is. Op Mijnwebsitehosting kun je eenvoudig de beschikbaarheid van je domein controleren. Is dit beschikbaar, dan kun je het kopen. Is het niet beschikbaar, dan heb je de mogelijkheid om dit te verhuizen naar Mijnwebsitehosting. Voor dit laatste dien je te beschikken over een verhuistoken. We vertellen je later meer over hoe je daaraan komt.

Meerdere domeinen kopen

Natuurlijk kun je zoveel domeinen kopen als je wilt, maar deze moeten dan wel beschikbaar zijn. Vaak kopen mensen een bepaalde domeinnaam met meerdere extensies, bijvoorbeeld .nl en .com. Dit zijn de meest gebruikte extensies. Slim, want een domeinnaam kopen is niet duur en niemand kan er op die manier met je merk/naam vandoor gaan. Je beschikt bij Mijnwebsitehosting al over een domeinnaam voor € 5,95 per jaar. Je hebt dan een domeinnaam met een .nl-extensie.

Waarom zou je een domeinnaam kopen?

Een domeinnaam kopen brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Je kunt de domeinnaam gebruiken voor het bereiken van je website.
  • Je kunt de domeinnaam ook gebruiken voor het aanmaken van mailadressen, zodat de hele wereld je kan bereiken op jouw gekozen domeinnaam.
  • Ook het doorsturen van een domeinnaam behoort tot de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld jouwbedrijf.com automatisch laten doorsturen naar je website op jouwbedrijf.nl. Stel dat mensen per ongeluk naar het .com-domein gaan, dan komen ze altijd goed terecht. Ook heb je daarmee voorkomen dat andere mensen je naam gebruiken via een andere domeinextensie.

Tips voor het kopen van een domeinnaam

Zoals eerder aangegeven is het verstandig om een domeinnaam te kiezen die overeenkomt met de naam van je bedrijf. Mensen gaan instinctief al naar jouwbedrijf.nl. Als ze daar vervolgens een compleet ander bedrijf tegenkomen die misschien ook nog eens dezelfde producten verkoopt, dan heb je die klant verloren.

Zorg dat je domeinnaam en dus eigenlijk ook je bedrijfsnaam, makkelijk te onthouden is en zonder streepjes en cijfers. Het is hoe korter, hoe krachtiger.

Je kunt een extra domeinnaam ook aanschaffen voor een landingspagina op je hoofddomein. Stel dat je een product ontwikkeld hebt, dan kun je voor dat product een domeinnaam kopen en deze koppelen aan specifiek die landingspagina. Je dient dan wel rekening te houden met de canonieke url (de url welke jij wilt dat Google moet indexeren met dezelfde content, aangezien die landingspagina dan beschikbaar is op 2 domeinen). Als je je canonieke url aangeeft bij Google, weet Google precies welke url geïndexeerd moet worden en krijg je geen problemen met het indexeren van die pagina. Trouwens, heb je ons artikel al gelezen over het indexeren van je website? Daar geven we je nog meer nuttige informatie!

Kun je een domeinnaam kopen zonder hosting?

Jazeker, en dat is in feite ook de goedkoopste optie. Je bezit dan de domeinnaam. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het doorsturen naar je hoofddomein of gewoon bezet houden voor het bedrijf dat je later wilt oprichten. Wil je er later dan echt wat mee doen, dan kun je heel eenvoudig webhosting koppelen aan de domeinnaam.

Wat te doen als iemand anders de domeinnaam al heeft gekocht?

Heb je een prachtige domeinnaam gevonden die je wilt kopen, maar zie je via onze domeincheck dat deze al verkocht is en alleen nog maar kan worden verhuisd? Vervelend! Soms zijn er toch nog mogelijkheden. Je kunt proberen via de browser naar dat domein te gaan. Zie je dan een echte website met alles erop of eraan, of wordt het domein niet écht gebruikt? In het laatste geval kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met de eigenaar van het domein. Bij een check via sidn.nl kun je er vaak achter komen wie de eigenaar is van dat domein. Wellicht wil deze partij dit domein wel aan je verkopen voor een schappelijke prijs. Wanneer jullie met elkaar tot overeenstemming komen, kan de verkoper je de verhuistoken toesturen, zodat jij dit domein via onze domeinregistratie kunt bestellen met de verkregen verhuiscode.

Een eigen domein kopen bij Mijnwebsitehosting

Via onze pagina voor het kopen van domeinnamen kun je snel checken of je domeinnaam nog beschikbaar is. Zo ja, dan kun je de gekozen domeinnaam kopen. Het gehele proces neemt slechts een paar minuten in beslag en je hebt je domeinnaam dan direct veiliggesteld, omdat deze dan ook niet meer via andere hostingpartijen beschikbaar is. Een domeinnaam kan slechts één keer worden verkocht, ongeacht welke partij de domeinnaam verkoopt.

Domeinnaam kopen voor altijd?

Als je een domeinnaam koopt, is deze in principe altijd van jou, zolang je voldoet aan de betalingen of totdat je zelf het contract opzegt. Ook mag je je domeinnaam verkopen aan iemand anders.

Koop nu je domeinnaam

Wil jij je domeinnaam online vastleggen? Dat kan vandaag nog! Koop je domeinnaam bij Mijnwebsitehosting, zodat je vervolgens ontspannen aan de slag kunt met de ontwikkeling van je bedrijf en website. Niemand kan die domeinnaam na de koop nog van je afnemen.

Vragen? We helpen je graag!