De inrichting van je website, 5+ punten om niet te vergeten!

13-02-2022

Als je begint met de inrichting van je website, dan is het belangrijk om bepaalde punten absoluut niet te vergeten. We gaan de punten globaal bespreken, zodat je zeker weet dat je aan alles hebt gedacht! Je kunt deze punten gebruiken voor, tijdens en na de ontwikkeling van je website. Kortom, altijd goed om even door te nemen.

1. De lay-out en inrichting van je website of webshop

De lay-out van je website is het eerste wat bij je bezoeker opvalt, en dan vooral boven de vouw. Dat wil zeggen, het complete deel van de website dat je bezoeker ziet voordat hij of zij moet scrollen. Hoe heb of wil je dat inrichten? Er zijn veel onderzoeken te vinden waarin je 'best practices' kunt toepassen voor verschillende onderdelen van je website. Dit proces van lay-outoptimalisatie kan zorgen voor meer leads en uiteindelijk conversie!

 2. De kleuren van je website bepalen

Een ander belangrijk onderdeel van een goede website zijn de kleuren. Je kunt kiezen voor vrolijke kleuren, zomerse kleuren, mannen- of vrouwenkleuren, zakelijke kleuren en nog veel meer. Bepaal je doelgroep en kijk wat daarbij het beste past. Zit je in het mkb of heb je een groot bedrijf met een eigen huisstijl? Dan zijn de kleuren vaak al bepaald en kun je deze gebruiken voor de inrichting van je website. Wel zul je vaak nog extra nuancekleuren moeten toepassen voor de verschillende onderdelen, zoals de mouse-over van een knop of de kleur van een link.

3. De techniek van je website

Waar draait of gaat je website op draaien? Veel websites draaien op WordPress. Een prachtig open source-systeem waar wij al verscheidene artikelen over hebben gepubliceerd. Behalve het in eerste instantie bepalen van de techniek is het na de lancering van je website ook erg belangrijk om de techniek bij te houden. Dit doe je bijvoorbeeld in geval van WordPress door deze up-to-date te houden. Installeer altijd de laatste updates voor je techniek. Dus voor zowel je CMS (WordPress) als de plug-ins die je gebruikt.

Wij van Mijnwebsitehosting zorgen ervoor dat de techniek aan de server-kant altijd up-to-date is. Als we samen hier regelmatig aandacht aan besteden, dan blijft het complete systeem stabiel en veilig. Dat is een fijne gedachte!

4. De toegankelijkheid van je website

De toegankelijkheid gaat over onder andere een goede inrichting van de structuur. Kunnen je bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken? Is er bovenin een zoekbalk aanwezig of zijn bepaalde pagina's binnen een paar klikken te bereiken? Kortom, het simpel navigeren is bij een professionele website heel belangrijk om rekening mee te houden. Behalve zo'n goede navigatie is de betrouwbaarheid ook belangrijk. Dat betekent niet alleen dat de website veilig moet zijn, maar ook snel en optimaal bereikbaar.

Voor de veiligheid, snelheid en bereikbaarheid spelen wij een heel belangrijke rol. Als jouw partij voor de webhosting willen we je dit zoveel mogelijk uit handen nemen. Daarom worden onze servers altijd up-to-date gehouden. De complete veiligheid van je website is, zoals eerder aangegeven, ook afhankelijk van jouw inzet om de software up-to-date te houden.

5. De teksten op je website

Een ander punt voor de inrichting van je website is natuurlijk het aanbieden van de juiste informatie aan je bezoeker. Dit kan informatie zijn, maar ook een product waarnaar gezocht wordt. Zijn de teksten geoptimaliseerd voor je bezoeker? Bied je de juiste informatie? Des te groter de kans dat je bezoeker uiteindelijk met je in zee gaat. Wees duidelijk met je teksten, maar zorg er ook voor dat ze lekker leesbaar zijn. Geef niet alleen advies, maar spoor ze ook aan tot het leggen van contact of het kopen van je product. Onderzoek, bijvoorbeeld in Google, waar je doelgroep precies naar op zoek is.

6. De AVG van je website

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is een ander belangrijk onderdeel waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van je website. Tegenwoordig is het wettelijk verplicht om je gebruikers te informeren over de data die je van ze opslaat. Je hebt daarvoor hun toestemming of afwijzing nodig. Je zult dus een cookiebalk moeten installeren die deze registratie regelt. 

Kortom, er zijn aardig wat punten die komen kijken bij het inrichten van een website. Een eigen website online zetten is leuk en je kunt continu bezig zijn met het optimaliseren. We hopen dat je aan de hand van dit artikel weer wat handvatten hebt gekregen om in te duiken. Heb je hulp nodig bij het inrichten van je website voor wat betreft de hosting? Of je nu een eenmanszaak hebt, een mkb of een groot bedrijf, wij zitten voor je klaar! Neem contact met ons op en laat je adviseren!

Vragen? We helpen je graag!