Een webadres kopen? Regel het hier snel en eenvoudig

13-02-2022

Een webadres, ook wel domeinnaam genoemd, kun je eenvoudig verkrijgen bij Mijnwebsitehosting. De vraag is: waarom wil je een webadres kopen? Een webadres is hetgeen wat je in de adresbalk van je browser invult om op een website te komen van bijvoorbeeld de sportclub, een winkel of een community. Wil je met je eigen website zichtbaar worden op internet, dan heb je als eerste een webadres nodig. Een webadres koop je bij Mijnwebsitehosting voor slechts € 5,95 per jaar.

De extensie van een webadres en de prijs

Elk webadres beschikt over een extensie. Dit is het laatste deel van het webadres. De prijs van het webadres is mede afhankelijk van je keuze voor de extensie. Je kunt onder andere kiezen uit: .nl, .com, .eu, .net, .nu, etc. Mijnwebsitehosting kan jou aan al deze extensies helpen. Zoek je een extensie voor je webadres, die niet op onze website staat? Neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kun je bij ons het webadres kopen wat je zoekt.

Een webadres kopen, zo gaat dat

Het kopen van een webadres bij Mijnwebsitehosting is werkelijk heel eenvoudig. Je gaat naar onze pagina over domeinnamen om te checken of je webadres beschikbaar is. Je vult er je gewenste webadres in en ons systeem checkt of het webadres van jouw keuze beschikbaar is. Is dit webadres al door iemand anders of door een ander bedrijf geclaimd? Dan laten we je een aantal alternatieve webadressen zien, die erop lijken.

Klik op ‘bestel’ naast het gewenste webadres. Je ziet nu dat het webadres rechts in het winkelmandje wordt toegevoegd. Klik onderaan de pagina op de knop ‘Volgende stap’ en je komt bij je besteloverzicht. In dit overzicht zie je welk webadres je van plan bent te kopen.

Wil je doorgaan met het kopen van je webadres? Vink dan eerst aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Klik vervolgens op ‘afrekenen’ en je kunt betalen met iDeal. Je hebt nu je eigen webadres gekocht!

Waarom koop je alleen een webadres?

Wanneer je alleen een webadres wilt kopen, dus zonder webhosting, kun je daar verschillende redenen voor hebben. Meestal doe je dit om: 1) het webadres te reserveren voor toekomstig gebruik; 2) het webadres later eventueel door te kunnen verkopen; 3) een bestaande website óók bereikbaar te maken op het zojuist gekochte webadres; of 4) per mail bereikbaar te worden op het webadres (bijvoorbeeld info@webadres.nl).

Wanneer is alleen een webadres kopen niet voldoende?

Wanneer je een website wilt beginnen, heb je daar behalve een webadres ook webhosting voor nodig. Het is het gemakkelijkst om het webadres en de webhosting bij één provider onder te brengen. Dit voorkomt dat je allerlei dingen moet aanpassen in de zogeheten DNS records. Wanneer je bij ons je webadres koopt met daarbij webhosting, dan worden deze twee aan elkaar gekoppeld en hoef je wat dat betreft niets meer te regelen. Je kunt dan in principe direct beginnen met het (laten) publiceren van je website, die door jou of je ontwikkelaar is gemaakt.

Een veilige website – te zien aan je webadres

Een webadres begint tegenwoordig altijd met ‘https’. Als dit niet het geval is, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk voor elkaar te maken door een SSL-certificaat te (laten) installeren. Zodra dit geïnstalleerd is, zie je dat er een slotje voor je webadres is komen te staan in de adresbalk van je browser. Bij alle hostingpakketten van Mijnwebsitehosting krijg je er direct een gratis SSL-certificaat bij. Dit wordt ook al automatisch voor je geïnstalleerd, zodat jij daar zelf verder geen omkijken naar hebt. Handig!

Wil jij goedkoop je url vastleggen en dat combineren met onze kwalitatief hoogwaardige webhosting? Koop dan snel je webadres bij Mijnwebsitehosting. Voor al € 5,95 per jaar heb jij je webadres in je bezit. Dit voorkomt dat iemand anders jouw webadres kan kopen en dat geeft jou de rust die je nodig hebt om met je merk aan de slag te gaan.

Kom je er niet uit of heb je extra support nodig bij het kopen van een domeinnaam? Wij staan voor je klaar! Mail je vraag of bel snel met telefoonnummer: 085 – 10 50 550.

Vragen? We helpen je graag!