Website verhuizen naar een andere hosting provider

13-02-2022

Klaar met de partij die jouw website host? Stap vandaag nog over! Je website verhuizen naar een andere hosting provider is eenvoudiger dan je denkt. Dagelijks ontvangen wij verzoeken om een website van een andere website hoster te verhuizen naar ons. Daar kunnen diverse redenen aan ten grondslag liggen. De betrouwbaarheid is ver te zoeken, de service blijft achterwege of je krijgt je hosting provider zelfs helemaal niet te pakken. Dan is het de hoogste tijd om over te stappen naar een partij die jou wel graag en adequaat helpt.

Verhuizen van een website… hoe doe je dat?

Als je niet heel veel kaas hebt gegeten van de techniek achter hosting, dan lijkt het verhuizen van een website een ingewikkelde klus, maar met onderstaande handige stappen is het in no-time geregeld. Verhuis daarom vandaag nog jouw website.

Website verhuizen in 5 eenvoudige stappen

Je website verhuizen doe je in 5 eenvoudige stappen:

  1. Bepaal eerst naar welke hosting provider je de overstap wilt maken. Natuurlijk ben je bij Mijnwebsitehosting van harte welkom, maar voel je vrij om een partij te kiezen die het beste bij jou past.
  2. Ga na hoe lang je contract nog loopt bij je huidige hosting provider. Kun je die dagelijks of maandelijks opzeggen of zit je er een jaar aan vast? Bekijk vervolgens goed voor welke datum je moet opzeggen. Vaak moet dit schriftelijk (mag ook via e-mail uiteraard).
  3. Maak voordat je gaat verhuizen een back-up van je website. Wel zo handig voor als er tijdens de verhuizing toch iets misgaat.
  4. Vraag aan je huidige hosting provider je zogenaamde verhuiscode op. Deze heb jij en je nieuwe hosting provider nodig om veilig en geoorloofd je website te verhuizen
  5. Vul bij de domeincheck van je nieuwe provider de url / webadres van je website in. Vaak staat er dan een knop achter met ‘bezet’ of ‘verhuis’. Volg de instructies of schakel de hostingpartij in om jouw website te verhuizen. Bij Mijnwebsitehosting mag je zelf verhuizen en kun je ook onze hulp inschakelen. Wij helpen je graag.

Wat verwacht jij van een hosting provider?

Of je nu een doorgewinterde IT-er bent of een leek op het gebied van websites, bij Mijnwebsitehosting kunnen we met alle uitersten prima overweg. De IT-er die het liefste zelf knutselt, krijgt bij ons alle vrijheid om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen. Wij stellen graag ruimte en capaciteit ter beschikking. Snap je helemaal niets van die eentjes en nulletjes achter en website en vind je het intypen van een webadres soms al vrij lastig, ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze experts helpen je graag en nemen je zo nodig stap voor stap mee om jouw website veilig en snel te verhuizen. Als je website eenmaal bij ons staat, verzorgen wij ook graag het onderhoud en zorgen dat jouw website te allen tijde veilig, betrouwbaar en snel draait. En dat doen we ook nog tegen een zeer laag tarief. Je kunt al webhosting bij ons proberen voor maar € 1,-. Bevalt het? Dan zetten we onze samenwerking graag voort, bevalt het niet? Dan weet je nu hoe je eenvoudig jouw website kunt verhuizen.

Wil je jouw website verhuizen?

Volg de stappen hierboven en/of neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Vragen? We helpen je graag!