Is Wordpress moeilijk? Niet met Mijnwebsitehosting!

13-02-2022

Je hebt er vast veel over gehoord: websites die op WordPress draaien. De mogelijkheden zijn volgens velen eindeloos door het gebruik van plug-ins en thema's. Misschien vraag je je wel af: is WordPress moeilijk? Wij zijn van mening dat WordPress moeilijk kán zijn, maar dat hoeft niet per se! Het is aan jou hoe moeilijk je het maakt. Hoe dat zit, leggen we je graag in dit artikel uit.

Wat is het gratis WordPress-systeem?

WordPress is een open-source CMS (Content Management Systeem) dat je gratis kunt gebruiken voor het bouwen van een website, blog of webshop. Door gebruik te maken van een CMS kun je eenvoudig pagina's bijhouden zonder dat je in ingewikkelde HTML hoeft te duiken. Het aanmaken van een extra pagina is dan ook een stuk eenvoudiger en beheersbaarder dan wanneer je dit volledig met HTML-broncode moet doen.

WordPress biedt tal van uitbreidingsmogelijkheden op het gebied van functionaliteit en uitstraling. Met WordPress kun je (bijna) alles maken wat je wilt, al is daar wel wat meer kennis en kunde voor nodig.

Waarom kiezen voor WordPress?

Begin je net met het bouwen van websites, dan heb je de keuze uit verschillende CMS-systemen. Enkele voorbeelden zijn Drupal, Joomla, Magento, Shopify (vooral voor webshops), Wix en nog veel meer. Waarom zou je dan kiezen voor WordPress? Omdat WordPress een grote community achter zich heeft die continu doorontwikkelt. Daarnaast betaal je niets om WordPress te gebruiken. Verder is er veel meer keuze uit thema's waardoor je je website eenvoudiger kunt laten aansluiten bij je designwensen. Tot slot is er een brede ondersteuning van externe applicaties die je kunt koppelen aan WordPress, bijvoorbeeld je boekhoudsysteem koppelen aan je webshop.

Waarom is WordPress moeilijk?

WordPress kan moeilijk worden wanneer je precies weet wat je wilt. Wil je zelf een ontwerp maken en bouwen in WordPress? Dan moet je goed weten wat de mogelijkheden zijn van je gekozen thema. WordPress wordt moeilijker als je daarvan wilt afwijken, omdat dan aanzienlijk meer technische kennis van je gevraagd wordt. Ook kan het moeilijk zijn om WordPress te installeren bij bepaalde hostingproviders. Je moet dan zelf een database aanmaken, de WordPress-bronbestanden uploaden via FTP en vervolgens de installatie starten en afronden.

Wil je je website in de toekomst verder ontwikkelen? Dan kan de leercurve zo moeilijk zijn als je zelf kiest. Hoe ingewikkeld wil je je website maken? Je kunt je natuurlijk ook beperken tot bepaalde functionaliteiten waardoor het helemaal niet moeilijk hoeft te worden. Dit geldt vooral voor bedrijven die niet sterk afhankelijk zijn van hun website, maar vooral de website gebruiken als puur informatief kanaal.

Waarom is een WordPress-website makkelijk met hosting van Mijnwebsitehosting?

Mijnwebsitehosting maakt het je makkelijk om te beginnen met een WordPress-website. Sluit je bij ons een nieuw hostingpakket af, dan installeren wij WordPress alvast voor je! Je hoeft hiervoor dus niets te doen en kunt meteen aan de slag! Er staan al een paar standaardthema's geïnstalleerd waarmee je direct kunt beginnen. Wij vinden deze thema's vrij beperkt, dus raden we het thema 'Avada' aan. Dit is wel een thema dat eenmalig moet worden aangekocht, maar je krijgt er veel gemak voor terug.

Je krijgt met Avada bijvoorbeeld de keuze uit meer dan 100 demo's die je heel eenvoudig kunt installeren. Deze kun je als basis gebruiken voor je eigen website. Bovendien kun je de elementen van zo'n pagina als kant-en-klare blokken toevoegen, aanpassen en verschuiven. Dit maakt het bouwen van een website wel heel eenvoudig! Wil je meer? Dan biedt Avada ook de mogelijkheid om de kant-en-klare blokken aan te passen met eigen CSS-code. Maar het hangt er maar net van af hoever je ermee wilt gaan. Met dit thema in combinatie met de Wordpress-hosting van Mijnwebsitehosting hoeft het allemaal niet moeilijk te zijn en kun je redelijk makkelijk aan de slag met WordPress.

Heeft deze informatie je verder geholpen? Bij ons kun je webhosting al proberen voor slechts € 1,-. Bevalt het niet, dan kun je eenvoudig je pakket opzeggen. Heb je vragen voor ons? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Vragen? We helpen je graag!