Hoe promoot je een website

13-02-2022

Misschien heb je aan de hand van ons artikel je eigen Wordpress-website gemaakt en is het nu tijd voor de volgende stap. Met een mooie website ben je er namelijk nog lang niet, want je website moet nog gepromoot worden. Hoe promoot je een website? We hopen je daar in dit artikel antwoord op te geven.

Waarom jouw website promoten?

Je hebt je website gemaakt om gezien te worden, maar dat gebeurt nu nog niet want je bent nog niet te vinden met je (nieuwe) website. Misschien staat je website al een tijdje online, maar heb je ideeën nodig om je website te promoten, ook dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn tig manieren voor websitepromotie. Het zorgt voor meer bezoekers en uiteindelijk voor meer potentiële klanten. Ook zorgt het ervoor dat je publiek bekend wordt met je merk waardoor ze sneller geneigd zijn om tot actie over te gaan. Je website promoten kan veel meer zijn dan alleen een link naar je website. Je kunt er zo ver in doorgaan waardoor je bezig bent om merkbekendheid op te bouwen. 

Hoe promoot je een website? 5 manieren

Begin met zoekmachine optimalisatie (seo)

Het beste kun je zo snel mogelijk beginnen met zoekmachine optimalisatie. Dat wil zeggen dat je website ten eerste technisch goed in orde moet zijn, zodat alle moeite die je steekt in goede content beter beloond zal worden door Google. Doe een zoekwoordonderzoek en volg een contentstrategie, bijvoorbeeld de SEO avalanche strategie. Maak content die past bij het 'niveau' van je website en je zult na enige tijd een sneeuwbaleffect zien van impressies en clicks (je bezoekers). De prestaties kun je vinden in de Search Console van je website.

Het promoten van je website via social media

Natuurlijk mogen social media niet vergeten worden. Heb je nieuwe content gemaakt voor je website? Dan is dat een uitgelezen kans om dit te gebruiken ter promotie. Van een enkel artikel kun je meerdere social posts maken om je website gratis te promoten en bezoekers naar je website te trekken. Je belicht in meerdere posts verschillende onderdelen / koppen van het artikel.

Betaalde advertenties via Google Ads

Heb je nou een stukje content gemaakt dat echt fungeert om je bezoeker over te halen tot actie? Dan kun je overwegen om een Google Ads-advertentie op te zetten. Het is afhankelijk van de concurrentie hoeveel je moet betalen per click. Google Ads werkt als een veiling. Heb je veel concurrentie, dan betaal je ook meer. Wil je snel resultaat en zit er veel winst op je dienst of product, dan zou je dit direct al kunnen overwegen.

Schrijf gastblogs en verwijs naar je eigen website

Vraag verschillende blogs in jouw niche eens om een artikel voor hen te schrijven. Vaak staan webmasters hiervoor open, omdat zij zelf geen content hoeven te schrijven maar toch nieuwe content mogen ontvangen. Als kleine compensatie zou je dan een link kunnen ontvangen naar jouw eigen website. Het is afhankelijk van de website waarvoor je schrijft in hoeverre de link waarde heeft.

Beantwoord vragen op forums

Naast het promoten van je website wil je ook de autoriteit worden binnen je niche. Daarvoor zou je vragen kunnen beantwoorden op forums. Beantwoord alleen de vragen die raakvlak hebben met je eigen website. Heb jij een goed artikel over een bepaalde vraag, dan zou je daarnaar kunnen linken. Doe het niet te opzichtig, want moderators (beheerders) zijn hier erg scherp op. Dit wordt niet zomaar toegestaan, tenzij het écht van waarde is voor het antwoord op de vraag.

Je website promoten met een nieuwsbrief

Heb je al een bestaande website én een adressenlijst bij elkaar verzameld? Dan kun je maandelijks je nieuwe content, producten of diensten nog eens onder de aandacht brengen bij je publiek. Maak een mooie en vooral nuttige mailing en de respons kan enorm zijn.

Website gratis promoten

Promoot je website in je e-mailhandtekening

Veel manieren van websitepromotie worden over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan alle mails die je verstuurt. Zet daarin het adres van je website en je verstuurt jaarlijks ontzettend veel reclame rond zonder er echt mee bezig te zijn.

Plaats de URL op ál je drukwerk

Wellicht is deze vorm van gratis websitepromotie nog wel de belangrijkste. Zet je websiteadres op ál je drukwerk. Denk aan flyers, folders, visitekaartjes, briefpapier, roll-up banners, etc. Laat geen kans onbenut.

Een magneetsticker op je auto

Aangezien je (dagelijks) in je auto rondrijdt, kun je net zo goed reclame maken voor je website op de achterkant van je auto. Laat een magneetsticker maken met het adres van je website, zodat je deze eenvoudig eraf kunt halen zonder plakresten achter te laten. Het is dan wel extra belangrijk dat je je gewoon beschaafd gedraagt in het verkeer, want mensen nemen zo contact met je op over je rijgedrag!

Hopelijk geeft dit artikel je een goede start om je website te promoten. Het kan bij sommige vormen van websitepromotie een tijd duren voordat het z'n vruchten afwerpt, maar elk idee in dit artikel is de moeite waard om in overweging te nemen. Mijnwebsitehosting wenst je veel succes!

Vragen? We helpen je graag!