Mooie website maken? Wij geven je boordevol inspiratie.

13-02-2022

Je hebt de knoop doorgehakt om werk te maken van je eigen website. Je weet alleen niet zo goed hoe deze eruit moet gaan zien. Je kunt hiervoor website-inspiratie opdoen. Er zijn zo ontzettend veel verschillende websites, maar waar kun je de beste vinden? En dan heb je uiteindelijk je stijl gevonden, dan moet het nog gebouwd worden. Schakel je daarvoor een websitebouwer in of ga je zelf aan de slag om een soortgelijk ontwerp neer te zetten? Klinkt dat onmogelijk? Wij laten je een methode zien hoe je dat doet.

Algemene website inspiratie opdoen

Wil je weten wat de stijlen van dit jaar zijn zonder te bedenken of je zelf een soortgelijk ontwerp kunt neerzetten? Dan is Pinterest natuurlijk het eerste startpunt. Hier vind je letterlijk inspiratiestijlen van over de hele wereld. Belangrijk is dat je met de juiste zoektermen zoekt. Je kunt zoektermen gebruiken als:

  • header navigation inspiration
  • menu inspiratie
  • header inspiration
  • footer inspiration
  • responsive design inspiration
  • mobile website design
  • business website inspiration

Deze zoektermen kun je ook gebruiken op Google Afbeeldingen. Ook daar zijn meer dan genoeg inspiratiebronnen te vinden die je verder kunnen helpen.

Webdesign demo's van Wordpress thema's

Wil je je (vervolgens) wat meer richten op inspiratie websites die je zelf ook kunt bouwen? Dan is het een uitstekend idee om eens naar de demo's van WordPress-thema's / templates te kijken. Het thema Avada heeft er bijvoorbeeld 107! Het mooie ervan is dat je de complete demo of delen ervan kunt importeren en helemaal kunt aanpassen naar eigen smaak. Natuurlijk moet je dan nog wel je eigen afbeeldingen en teksten gebruiken. Op deze manier kun je overigens goed leren hoe je zelf bouwt met het superflexibele Avada-thema.

Websiteblogs vol met inspiratie

Dan is er nog de mogelijkheid om blogs te lezen die schrijven over inspiratiewebsites. Dat doe je nu ook, maar ons blog is nét iets anders. Wij geven je meer praktische tips om je zoektocht te beginnen. Anderen bespreken meestal de verschillende stijlen, afbeeldingen en lettertypes van websites. awwwards laat bijvoorbeeld heel bijzondere websites zien en gaat verder dan een link plaatsen. Het laat meer details zien en licht bepaalde delen ook uit. Webdesign-inspiration.com is een oude vertrouwde met boordevol links naar mooie websites, maar ze worden er niet echt besproken.

Zoek je naar meer website-inspiratie aan de 'user experience'-kant en de achterliggende techniek? Dan kun je eens kijken of Smashing Magazine iets voor je is. Deze website draait meer om de ontwikkeling van een website.

Zakelijke websites ter inspiratie

In Nederland zijn héél veel websites ontwikkeld voor bedrijven. Deze websites stralen een bepaalde 'corporate webdesign' uit. Overigens is dit ook een term waar je op kunt zoeken bij Pinterest en Google. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar websites van bekende bedrijven kijken die je wellicht al kent en die je mooi vindt. Vaak zie je daar ook wat de trends van dit jaar zijn. Denk aan het gebruik van bepaalde typografie (lettertypes), fotografie en functionaliteit.

Ga je uiteindelijk niet zelf aan de slag met de bouw, maar wil je een webdesigner inschakelen? Stuur hem of haar dan altijd jouw eigen gevonden inspiratie door. Dan heeft hij een soort van moodboard waar hij mee aan de slag kan. Je hebt dan ook een grote kans dat hij met een ontwerp komt dat echt bij je past.

Hosting voor je mooie website

Voor dit alles heb je natuurlijk uitstekende WordPress-hosting nodig, en daar helpen we je graag bij! Met onze telefonische bereikbaarheid en persoonlijke benadering voelt Mijnwebsitehosting als thuiskomen. Kies direct je hostingpakket of bel ons eens als je een vraag hebt. Wij zitten voor je klaar!

Vragen? We helpen je graag!