Een website (laten) maken voor een ZZP'er

13-02-2022

Ben je net zzp'er geworden en vraag je je af waarom je een website nodig hebt? Wij vertellen je precies waarom en wat daarbij belangrijk is. We kunnen je dit alvast verklappen: een website maken voor een zzp'er hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar volg zoveel mogelijk de punten die we bespreken in dit artikel.

Het belang van een professionele website voor zzp'ers

Moet de website voor jou als zzp'er uiterst professioneel zijn? Dat ligt er maar net aan in welke branche je werkzaam bent. Het is nog belangrijker dat je op je website laat zien dat je weet waarover je praat en dat potentiële klanten daardoor contact met je kunnen opnemen.

jouw website als visitekaartje voor je klanten

Je website is altijd je visitekaartje. Als zzp'er is het belangrijk dat je niet vergeet wat over jezelf te vertellen en iets over de missie en visie van je bedrijf. Waar loop je warm voor, wat wil je bereiken voor je klanten en waarin onderscheid jij je van andere zzp'ers? 

Heb je eerder met klanten gewerkt? Vraag ze dan om een recensie voor op je website. Recensies vallen onder de 'social proof'-categorie. Het geeft je publiek sneller een vertrouwen in je werkzaamheden en dus zal een hoger percentage van je bezoekers contact met je opnemen.

Laat zien wat je doet én gedaan hebt

Behalve social proof kun je op je zzp-website ook cases laten zien waaraan je gewerkt hebt, zoals projecten met meetbare resultaten, of als grafisch ontwerper kun je je creaties tonen. Maak indruk met je werk, zodat het jou in feite weer opnieuw werk oplevert.

Kom in contact met jouw klanten

Via je zzp-website zijn er verschillende manieren om in contact te komen met je klanten. Je kunt een contactformulier implementeren, je telefoonnummer her en der terug laten komen en zelfs een chat implementeren. Wist je dat je ook kunt zien welke bedrijven op je website zijn geweest? Tools zoals Leadinfo zijn hiertoe in staat. Zo kun je achteraf contact men hen opnemen als zij geen contact met jou hebben opgenomen. Let er dan wel op dat je een cookiebalk implementeert die voldoet aan de AVG-wetgeving.

Zorg dat je website goed vindbaar is

Een website maken voor een zzp'er is één ding, vindbaar worden is een tweede. Over het vindbaar worden hebben we trouwens ook een ander mooi artikel gemaakt, maar hier zullen we kort nog wat punten bespreken die vooral relevant zijn voor websites voor zzp'ers.

Kies voor een relevant domein

Als zzp'er kun je natuurlijk een domein bij ons registreren met je naam. Nog beter zou zijn als je bedrijfsnaam én domein relevant is aan het werk dat je doet. Daar zoekt men immers op en Google weet op die manier ook in welke branche je werkzaam bent. Handig en goed voor de indexering!

Schrijf unieke teksten

Schrijf unieke teksten. Natuurlijk kun je hiervoor tegenwoordig AI gebruiken, maar de allerbeste teksten worden nog altijd geschreven door mensen. Ook schrijven mensen informatie op een manier zoals AI dat nóg niet doet. Denk aan verfijnde kennis van onderwerpen, de toon door je tekst en informatie die werkelijk klopt. Een getraind oog kan het verschil zien.

Kun je dan helemaal geen AI gebruiken voor je teksten? Die conclusie zul je zelf moeten trekken. Je kunt ermee experimenteren, maar zorg in ieder geval áltijd voor de menselijke controle op feiten, spelling en grammatica.

Verwerk de juiste zoekwoorden

Wil je gevonden worden op bepaalde zoekwoorden? Dan is het goed om deze te verwerken in je metatag, koppen en door de algehele tekst. Gebruik een aantal gerelateerde zoekwoorden bij elkaar op één pagina, zodat Google precies weet welke pagina het voor een bepaald onderwerp moet indexeren.

Blijf actueel op jouw website

Laat Google ook zien dat je actief met je website bezig bent. Bloggen is daar een goed voorbeeld van. Je krijgt telkens nieuwe informatie op je website met meer en meer onderwerpen (maar allemaal gerelateerd aan je branche).

Zo wordt je zzp-website steeds zichtbaarder. Nu je weet waar het allemaal aan moet voldoen, wil je misschien wel direct aan de slag om de website als zzp'er zelf te maken. Daarvoor hebben we een ander artikel, genaamd: Wordpress website maken? Mijnwebsitehosting is voor jou de ideale start. Heel veel succes!

Vragen? We helpen je graag!