Domein checken: doe bij Mijnwebsitehosting de domeincheck

13-02-2022

Domein Checken

Er kunnen allerlei redenen zijn om een domein te checken. De belangrijkste reden voor een domeincheck? Simpelweg om te controleren of een domeinnaam nog vrij is. Daarmee start tenslotte het online avontuur van jouw bedrijf. Claim daarom vandaag nog jouw websitenaam (oftewel domeinnaam). Maar wat nu als deze al bezet is?

Doe de domeincheck bij Mijnwebsitehosting

Je kunt op verschillende websites checken of een domeinnaam nog vrij of al bezet is. Bij Mijnwebsitehosting hebben we ook een domeincheck ontwikkelt die direct laat zien of een domein nog vrij of al vergeven is. Als na het checken van een domein blijkt dat een domeinnaam nog vrij is, dan krijg je direct van ons de opties te zien welke extensies je kunt registreren. Maar ook als een extensie al bezet is, geven wij je een overzicht van webadressen die je nog wel kunt kopen. Ga je bijvoorbeeld voor een ‘.nl’ adres of pak je het internationaler aan en kies je voor ‘.com’ of ‘.org’? Onze domeincheck laat je direct zien als een domeinnaam al bezet is. Dan schotelen we je wel gelijk wat alternatieven voor, zodat je nooit met lege handen naar huis hoeft te gaan.

Kies een sterke domeinnaam

Alles begint overigens met het kiezen van een sterke domeinnaam. Nog voor je onderzoekt of een domeinnaam vrij is, moet je natuurlijk al wel hebben bedacht wat de beste websitenaam voor jouw onderneming, dienst en/of activiteit gaat worden. Kies een domeinnaam die de lading van jouw organisatie (of je product of dienst) het beste dekt. Een naam die mensen makkelijk kunnen onthouden. Goede naam verzonnen? Tijd om het domein te checken.

Domein overnemen

Komt er na het checken van een domein naar voren dat deze al bezet is? Dan kun je een paar dingen doen:

  1. Kies een alternatieve websitenaam
  2. Kies een alternatieve url / extensie
  3. Neem de domeinnaam over

1. Kies een alternatieve domeinnaam

Als je na het checken van een domein erachter komt dat de domeinnaam al geregistreerd staat door een andere partij kun je kiezen voor een andere websitenaam. Bedenk iets dat erop lijkt en jouw bedrijf en product of dienst recht doet en/of zo goed mogelijk beschrijft. Check ook deze domeinnaam. Is deze nog vrij? Mooi! Dan heb je vanaf nu een prachtige websitenaam en een domein.

2. Kies een alternatieve url / extensie

Als de door jouw gewenste domeinnaam al bezet is, heb je kans dat er toch nog wat alternatieve domeinen zijn waaruit je kunt kiezen. ‘.nl’ is bijvoorbeeld bezet, maar hoe zit dat met ‘.com’? Of geef jij liever de voorkeur aan een websitenaam waar ‘.nu’ achter staat? Of ga voor ‘.eu’ en misschien is zelfs ‘.com’ nog wel beschikbaar. Des te meer reden om een domein te checken.

3. Neem de domeinnaam over

Kom je er door een domeincheck achter dat een domeinnaam al door iemand anders gekocht is, dan kun je altijd nog met die partij in gesprek om de domeinnaam over te nemen. Wie weet wordt er niet veel met de domeinnaam gedaan en ziet de eigenaar in dat de domeinnaam beter bij jouw bedrijfsvoering past. Niet geschoten is tenslotte altijd mis. Je kunt bij de diverse domeinchecks zien wie de eigenaar is. 

Registreer jouw domeinnaam

Heb je de passende domeinnaam gevonden en gecheckt of het domein nog vrij is? Top! Aan de slag dan maar. Leg dit domein direct vast via onze website en koppel er een van onze webhosting pakketten aan. Dan zit je daarmee alvast goed. En dan is het de hoogste tijd om e een website te (laten) bouwen en deze de wijde wereld in te slingeren. Ook daar helpen wij je graag bij. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met je mee naar de juist aanpak.

Vragen? We helpen je graag!